Agenda

29apr2016

Rights Walk

Vrijdag 29 april neemt het College deel aan een mensenrechtenwandeling van Amnesty International in Utrecht. De tocht wordt gelopen door jong en oud. Tijdens de stadswandeling komen verschillende kinderrechten aan bod. Bekijk het programma.

lees verder
3mei2016

College ontvangt eerste exemplaar Blad voor de Mond

Op 3 mei ontvangt Adriana van Dooijeweert, voorzitter van het College het eerste exemplaar van Blad voor de Mond. De boekpresentatie vindt plaats op de Internationale dag van de persvrijheid bij Justice and Peace in Den Haag.

lees verder
3mei2016

Dag van de Persvrijheid

3 mei is de Internationale dag van de Persvrijheid. Op deze bijzondere dag verschijnt het boek 'Blad voor de Mond' over persvrijheid wereldwijd. Het eerste exemplaar van het boek wordt overhandigd aan Adriana van Dooijeweert, voorzitter van het College van de Rechten van de Mens.

lees verder
4mei2016

College aanwezig bij herdenkingsbijeenkomst 4 Mei

Collegevoorzitter, Adriana van Dooijeweert  neemt deel aan de Herdenkingsbijeenkomst in De Nieuwe Kerk op 4 mei. De herdenkingsbijeenkomst gaat vooraf aan de Nationale Herdenking op de Dam en is een initiatief van het Nationaal Comité 4 en 5 Mei.

lees verder
5mei2016

College presenteert tijdens ERA-seminar

Collegelid Dick Houtzager verzorgt een presentatie tijdens een seminar van de Europese onderzoeksruimte (ERA) op 5 mei in Barcelona. De presentatie ‘accommodatie en toegankelijkheid’ sluit aan bij het VN-Verdrag inzake de rechten van personen met een handicap (CRPD).

lees verder
5mei2016

Adriana gasthoofdredacteur bij De Ochtend

Op donderdag 5 mei is college voorzitter, Adriana van Dooijeweert, gasthoofdredacteur bij De Ochtend op Radio 1.

lees verder