Agenda

27jun2016

College aanwezig Landelijk Congres Bewegen en activeren in de ouderenzorg

Collegelid Jos Dute neemt deel aan de 5e editie van het Landelijk Congres Bewegen en activeren in de ouderenzorg op 27 juni 2016. Tijdens het congres van Studiearena kijkt men hoe de ouderenzorg het bewegen van ouderen kan stimuleren. Jos Dute doet mee aan een talkshow, waarin wordt ingegaan op bewegen en activeren in de ouderenzorg vanuit mensenrechtelijk perspectief.

lees verder
28jun2016

College panellid expertmeeting huwelijkse gevangenschap

Dinsdag 28 juni neemt het College voor de Rechten van de Mens deel aan een expertmeeting van het Kennisinstituut voor Emancipatie en Vrouwengeschiedenis (Atria).  De bijeenkomst staat in het teken van huwelijkse gevangenschap in Nederland. Tijdens de bijeenkomst neemt het College deel aan een paneldiscussie.  

lees verder
7jul2016

College gastspreker mensenrechtencursus

Donderdag 7 juli organiseert het ministerie van Buitenlandse Zaken een mensenrechtencursus in Den Haag. Het College voor de Rechten van de Mens verzorgt een gastlezing over de rol van het College als nationaal mensenrechteninstituut.   

lees verder
14jul2016

College ontvangt internationale zomerschool

Op donderdag 14 juli verwelkomt het College een groep internationale studenten van een zomerschool in Nederland. Het College verzorgt een lezing over het werk van het College. Collegelid Jan-Peter Loof neemt deel aan een paneldiscussie over de nationale implementatie van mensenrechten.

lees verder