Agenda

29mei2015

Bijdrage RAIO-congres 2015

College voorzitter Laurien Koster zal op vrijdag 29 mei als spreker op het RAIO-congres 2015 een bijdrage geven over de werkzaamheden van het College voor de Rechten van de Mens. Het congres heeft als thema 'binnenstebuiten' met als doel om juristen zich te laten verplaatsen in het perspectief van verschillende deelnemers uit de samenleving.

lees verder
1jun2015

Bijdrage 'Special Guests symposium' Van Abbemuseum

Op maandag 1 juni neemt het 'Special Guests symposium' over een inclusief museum plaats in het Van Abbemuseum in Eindhoven. Het College zal hier een bijdrage geven over de ratificatie van het VN-Verdrag voor de Rechten van de Gehandicapte Mens en welke gevolgen dit mogelijk heeft voor de museumwereld.

lees verder
3jun2015

Deelname studiemiddag PEP over radicalisering in detentie

Collegelid Carina van Eck neemt op woensdag 3 juni deel aan een studiemiddag over radicalisering in detentie, georganiseerd door de Vereniging voor Penitentiair Recht en Pedagogie (PEP).

lees verder
4jun2015

Ontvangst jongeren Prokkelstagedag

Op donderdag 4 juni ontvangt het College een groep jongeren met een licht verstandelijke beperking van de Wilg in Utrecht. Het College zal presenteren over de belangen van mensenrechten ter gelegenheid van de nationale Prokkelstagedag, een dag waar mensen met een beperking een dag mee kunnen lopen bij bedrijven.

lees verder
9jun2015

Bijdrage bijeenkomst WRV over gezinshereniging

Op 9 juni zal collegelid Stans Goudsmit op een bijeenkomst van de Werkgroep Rechtsbijstand Vreemdelingen (WRV) spreken over het onderzoek van het College voor de Rechten van de Mens naar gezinshereniging in Nederland.  

lees verder
16jun2015

Deelname HUMAN-conferentie 2015

Het College zal aanwezig zijn bij de 2015 editie van HUMAN: de Nederlandse multi-stakeholder conferentie over Business en Mensenrechten.Kijk voor meer informatie op de website van de conferentie of op de website van de VBDO.

lees verder