Agenda

13jult/m22dec2015

Kinderrechten in expo 'Jong in Utrecht'

Utrecht is een oude stad met een heel jonge bevolking. Op de expositie 'Jong in Utrecht' in het stadskantoor staan de Utrechtse kinderen centraal.

lees verder
26nov2015

Training 'Selecteren zonder vooroordelen'

Op donderdag 26 november geeft het College voor de Rechten van de Mens, samen met trainer Rik Ringers, de training 'Selecteren zonder vooroordelen' aan leden en niet-leden van de Nederlandse Vereniging van Personeelsmanagement en Organisatieontwikkeling (NVP).

lees verder
27nov2015

Adriana van Dooijeweert in de Nacht van de Rechtsstaat

Vrijdag 27 november is Collegevoorzitter Adriana van Dooijeweert een van de maar liefst 40 sprekers tijdens de Nacht van de Rechtsstaat. Deze is van 19.30 tot 00.30 uur in Felix Meritis Amsterdam.

lees verder
27nov2015

Nacht van de Rechtstaat

Op 27 november 2015 vindt de Nacht van de rechtsstaat plaats in Amsterdam. Thema dit jaar is 'uitsluiting & rechtsstaat':  in een rechtsstaat heeft iedereen gelijke rechten, het verbod op discriminatie en het principe van gelijkheid staan zelfs als eerste artikel in onze Grondwet.

lees verder
10dec2015

Internationale Dag van de Rechten van de Mens

Elk jaar vraagt het College aandacht voor de Internationale Dag van de Rechten van de Mens. Die wordt wereldwijd gevierd op 10 december.Op 10 december 1948 nam de Algemene Vergadering van de VN de Universele verklaring van de rechten van de mens (UVRM) aan. In 1950 nodigde de Algemene Vergadering alle aangesloten landen uit om deze gebeurtenis jaarlijks op 10 december te vieren.

lees verder
10dec2015

Symposium 'Huwelijksdwang en Achterlating'

Op 10 december 2015 organiseert GGD Haaglanden een landelijk middagsymposium over huwelijksdwang en achterlating voor professionals. Collegelid Kathalijne Buitenweg is een van de sprekers en zal het tijdens haar presentatie hebben over huwelijksdwang als onderdeel van geweld in afhankelijkheidsrelaties. Hierbij is het uitgangspunt het recht op zelfbeschikking.

lees verder