Zittingsagenda

28feb2017

Zitting 28 februari – Klacht over seksuele gerichtheid

Een man stelt dat hij vanwege zijn homoseksuele gerichtheid discriminerend wordt behandeld op de werkvloer.Op zitting krijgen partijen gelegenheid om hun kant van het verhaal te vertellen. Uiterlijk acht weken hierna doet het College uitspraak.

lees verder
3mrt2017

Zitting 3 maart – Klacht over beperking/chronische ziekte

Vrouw stelt dat zij niet is aangenomen omdat zij in haar verleden onder behandeling was van een psycholoog. Op zitting krijgen partijen gelegenheid om hun kant van het verhaal te vertellen. Uiterlijk acht weken hierna doet het College uitspraak.

lees verder
3mrt2017

Zitting 3 maart – Klacht over leeftijd

Vrouw stelt dat uitzendbureau onderscheid maakt op grond van leeftijd. Ze stelt dat het bedrijf alleen flexwerk biedt aan studenten. Op zitting krijgen partijen gelegenheid om hun kant van het verhaal te vertellen. Uiterlijk acht weken hierna doet het College uitspraak.

lees verder
7mrt2017

Zitting 7 maart – Klacht over zwangerschapsdiscriminatie

Een vrouw heeft tijdens haar opleiding bij een huisartsenpraktijk gewerkt. Ze stelt dat zij na het behalen van haar diploma daar niet werd aangenomen omdat zij zwanger was. Op zitting krijgen partijen gelegenheid om hun kant van het verhaal te vertellen. Uiterlijk acht weken hierna doet het College uitspraak.

lees verder
8mrt2017

Zitting 8 maart - Klacht over chronische ziekte/beperking

Een jongen met het Downsyndroom heeft een toelatingsverklaring voor het speciaal onderwijs gekregen. Hij heeft een aantal jaren op het reguliere onderwijs gezeten.  De reguliere basisschool zegt nu dat zij handelingsverlegen zijn en heeft de jongen van school verwijderd.  De ouders van de jongen stellen dat de school en het samenwerkingsverband zich onvoldoende hebben ingespannen om onderwijs voor hun zoon discriminatievrij mogelijk te maken.  Vooral door hem uit te sluiten van het reguliere onderwijs en hem te verwijzen naar speciaal onderwijs.

lees verder