Zittingsagenda

30mrt2017

Zitting 30 maart – Klacht over leeftijd

Een gemeente vraagt in een vacature naar jonge medewerkers in de leeftijd tot en met 25 jaar. Een antidiscriminatievoorziening vraagt het College te beoordelen of dit in strijd is met de wet gelijke behandeling op grond van leeftijd.Op zitting krijgen partijen gelegenheid om hun kant van het verhaal te vertellen. Uiterlijk acht weken hierna doet het College uitspraak.

lees verder
4apr2017

Zitting 4 april – Klacht over afkomst

Een woningvereniging laat al sinds vele jaren geen nieuwe leden meer toe. Alleen kinderen van leden kunnen nog wel lid worden. De woningvereniging vraagt om een oordeel over de vraag of met dit beleid voor het kindlidmaatschap onderscheid op grond van afkomst wordt gemaakt, nu hierdoor mogelijk personen met een migrantenachtergrond worden uitgeslotenOp zitting krijgen partijen gelegenheid om hun kant van het verhaal te vertellen. Uiterlijk acht weken hierna doet het College uitspraak.

lees verder
4apr2017

Zitting 4 april – Klacht over leeftijd

Een Bureau Gelijke Behandeling stelt dat een bedrijf leeftijdsonderscheid maakt door bij de werving van personeel te vragen naar scholieren en studenten.

lees verder
7apr2017

Zitting 7 april – Klacht over chronische ziekte/handicap

Een dierentuin verbiedt toegang voor mensen met een assistentiehond. Nu vraagt de dierentuin het College om te beoordelen of hij verboden onderscheid maakt op grond van een chronische ziekte of handicap. Op zitting krijgen partijen gelegenheid om hun kant van het verhaal te vertellen. Uiterlijk acht weken hierna doet het College uitspraak.

lees verder
11apr2017

Zitting 11 april – Klacht over chronische ziekte/handicap

Een man heeft cerebrale parese en stottert. Hij heeft bij een ROC met succes een Mbo-opleiding afgerond op niveau 2 en wil graag direct doorstromen naar niveau 4. Het ROC wil hier niet aan meewerken en wil de man alleen toelaten tot niveau 3.

lees verder
11apr2017

Zitting 11 april – Klacht over afkomst

Een man stelt dat een uitzendbureau hem niet heeft voorgedragen bij een bedrijf voor de functie van chauffeur, omdat zijn Nederlands niet voldoende is.

lees verder