Oordelen

YoungCapital B.V. discrimineerde een 60-jarige man door in een personeelsadvertentie te vragen naar maximaal 2 jaar werkervaring en door hem af te wijzen omdat hij te veel werkervaring heeft.

Oordeelnummer 2017-133
16-11-2017
Leeftijd
lees verder

Samenvatting

Situatie

Uitzendbureau YoungCapital B.V. plaatste een personeelsadvertentie voor een IT-traineeship. Zij vroegen hierin om kandidaten die onlangs zijn afgestudeerd en over maximaal twee jaar werkervaring beschikken. Een man van 60 jaar solliciteerde naar deze functie. YoungCapital wees hem af omdat hij te veel werkervaring zou hebben. De man voert aan dat YoungCapital hem hiermee heeft gediscrimineerd vanwege zijn leeftijd.

Beoordeling

Het College is van oordeel dat YoungCapital met name oudere kandidaten uitsluit door in de personeelsadvertentie te vragen naar onlangs afgestudeerden met maximaal twee jaar werkervaring. Oudere kandidaten zullen over het algemeen meer werkervaring hebben dan jongere. YoungCapital gaf geen goede reden voor dit leeftijdsonderscheid. Volgens het College is daarom sprake van discriminatie. Dat YoungCapital in elke vacature opneemt dat kandidaten met meer ervaring ook welkom zijn om te solliciteren, maakt dit niet anders.

 Vaststaat dat YoungCapital de man afwees omdat hij te veel werkervaring heeft. Dit leidt tot leeftijdsonderscheid omdat oudere sollicitanten over het algemeen meer werkervaring hebben dan jongere. Dit is niet verboden als daarvoor een goede reden is, een objectieve rechtvaardiging. YoungCapital gaf aan op zoek te zijn naar een kandidaat met een junior profiel. Na de afronding van het traineeship is het namelijk de bedoeling dat de kandidaat instroomt in een junior functie. Het College is van oordeel dat YoungCapital niet duidelijk maakte waarom de man niet geschikt is om deze functie te vervullen. De man heeft inderdaad al werkervaring opgedaan, maar dit was op een ander werkgebied. Daarnaast had YoungCapital bij de werving en selectie een ander criterium kunnen toepassen in plaats van het aantal jaar werkervaring, bijvoorbeeld een junior profiel binnen de IT-sector. YoungCapital B.V. discrimineerde de man dan ook vanwege zijn leeftijd door hem af te wijzen omdat hij te veel werkervaring heeft.

Oordeel

YoungCapital B.V. heeft jegens de man verboden onderscheid op grond van leeftijd gemaakt.

Grond:

Terrein:

Trefwoord:

Wetsartikel

Dictum: