Oordelen

Geen discriminatie op grond van geslacht door Moët Hennessy (Nederland) B.V. bij het besluit om het contract van een zwangere werknemer niet te verlengen.

Oordeelnummer 2017-27
09-03-2017
Geslacht
lees verder

Samenvatting

Situatie

 

Een vrouw werkte als Brand Manager bij Moët Hennessy (Nederland) B.V. op basis van een tijdelijke arbeidsovereenkomst. Dat contract werd niet verlengd. Zij zegt dat het bedrijf haar contract niet verlengde vanwege haar zwangerschaps- en bevallingsverlof. Het bedrijf zegt dat de vrouw onvoldoende functioneerde en dat er onvoldoende vertrouwen was dat zij haar functie op het beoogde niveau zou gaan uitoefenen.

Beoordeling

De vrouw zegt dat haar functioneren niet de reden kan zijn geweest om haar contract niet te verlengen. Volgens het bedrijf was dit juist wel de reden. Het College oordeelt niet over het functioneren van de vrouw, maar beoordeelt slechts of haar zwangerschap van invloed is geweest op het besluit om het contract niet te verlengen. Er zijn geen feiten die daarop wijzen. Ook zijn er geen feiten die erop wijzen dat haar zwangerschap een negatieve invloed had op de beoordeling van haar functioneren.

Oordeel

Moët Hennessy (Nederland) B.V. heeft jegens de vrouw geen verboden onderscheid op grond van geslacht gemaakt.

Grond:

Terrein:

Trefwoord:

Wetsartikel

Dictum: