Oordelen

Geen discriminatie op grond van geslacht door Konica Minolta Business Solutions Nederland B.V. bij het besluit om het contract van een zwangere werknemer niet te verlengen.

Oordeelnummer 2018-52
22-05-2018
Geslacht
lees verder

Samenvatting

Situatie:

Een vrouw werkte als HR Facility Officer bij Konica Minolta Business Solutions Nederland B.V. op basis van een tijdelijke arbeidsovereenkomst. Zij stelt dat het bedrijf haar contract niet verlengde vanwege haar zwangerschap. Volgens het bedrijf paste de vrouw niet in het team en functioneerde zij vakinhoudelijk onvoldoende.

Beoordeling:

Een werkgever mag een werknemer niet discrimineren vanwege haar zwangerschap. Het is aan de vrouw om feiten naar voren te brengen die doen vermoeden dat haar zwangerschap een rol heeft gespeeld bij het besluit haar contract niet te verlengen. Het College oordeelt dat de vrouw hierin niet is geslaagd. Haar functioneren en de samenwerking met collega’s is met haar besproken en er zijn acht verbeterpunten vastgesteld. De vrouw heeft kort de tijd gekregen om zich te bewijzen en te verbeteren, maar hieruit kan niet worden afgeleid dat haar zwangerschap een rol heeft gespeeld bij het besluit om haar contract niet te verlengen. Ook het feit dat er direct na ingang van haar verlof vervanging beschikbaar was,  blijkt niet dat er een verband is met haar zwangerschap. Daarom oordeelt het College dat het bedrijf de vrouw niet discrimineerde op grond van geslacht.

 

Oordeel

Konica Minolta Business Solutions Nederland B.V. heeft jegens de vrouw geen verboden onderscheid op grond van geslacht gemaakt.

Grond:

Terrein:

Trefwoord:

Wetsartikel

Dictum: