Zittingsagenda

24okt2017

Zitting 24 oktober - Klacht over ras

Een vrouw, woonwagenbewoonster, stelt dat een gemeente en een woningcorporatie onderscheid op grond van ras maken, door geen beleid te voeren of te ontwikkelen waarmee wordt voorzien in voldoende woonwagenstandplaatsen dan wel door beleid te voeren dat erop gericht is om woonwagenstandplaatsen af te bouwen (het zogenoemde uitsterfbeleid).Op zitting krijgen partijen gelegenheid om hun kant van het verhaal te vertellen. Uiterlijk acht weken hierna doet het College uitspraak.

lees verder
24okt2017

Zitting 24 oktober - Klacht over handicap/chronische ziekte

Een man stelt dat een bedrijf onderscheid maakt op grond van handicap/chronische ziekte door hem in de proeftijd te ontslaan, omdat hij een ernstig motorongeluk heeft gehad.Op zitting krijgen partijen gelegenheid om hun kant van het verhaal te vertellen. Uiterlijk acht weken hierna doet het College uitspraak.

lees verder
26okt2017

Zitting 26 oktober - Klacht over handicap/chronische ziekte

Een man, die rolstoel afhankelijk is, stelt dat een vervoersbedrijf onderscheid maakt op grond van handicap door hem geen toegang te verschaffen tot de buurtbus in de provincie Noord-Holland.Op zitting krijgen partijen gelegenheid om hun kant van het verhaal te vertellen. Uiterlijk acht weken hierna doet het College uitspraak.

lees verder
26okt2017

Zitting 26 oktober - Klacht over handicap/chronische ziekte

Een man stelt dat een bedrijf onderscheid maakt op grond van handicap/chronische ziekte door hem de eerste werkdag naar huis te sturen, terwijl er werk voorhanden is.Op zitting krijgen partijen gelegenheid om hun kant van het verhaal te vertellen. Uiterlijk acht weken hierna doet het College uitspraak.

lees verder
31okt2017

Zitting 31 oktober - Klacht over geslacht

Een vrouw stelt dat een bedrijf onderscheid maakt op grond van geslacht, omdat haar arbeidsovereenkomst niet verlengd is vanwege zwangerschap.Op zitting krijgen partijen gelegenheid om hun kant van het verhaal te vertellen. Uiterlijk acht weken hierna doet het College uitspraak.

lees verder
2nov2017

Zitting 2 november - Klacht over handicap/chronische ziekte

Een vrouw stelt dat een vervoersmaatschappij bij het Valys Vervoer onderscheid maakt op grond van handicap of chronische ziekte, omdat zij niet in haar scootmobiel de taxibus mocht verlaten.Op zitting krijgen partijen gelegenheid om hun kant van het verhaal te vertellen. Uiterlijk acht weken hierna doet het College uitspraak.

lees verder