6th International Conference on Human Rights Education in Middelburg

- vr. 6 jul

De zesde internationale Conference on Human Rights Education vindt dit jaar plaats in Nederland en wel op het University College Roosevelt in Middelburg op 17, 18 en 19 december. Het College verheugt zich hierop en bereidt zich voor op zijn bijdragen aan het programma.

Op de conferentie staat mensenrechteneducatie centraal via het leidende thema Roosevelt's Four Freedoms. Dit verwijst naar de vier vrijheden uit de State of the Union speech, die oud-president Franklin Delano Roosevelt in de vorige eeuw uitsprak voor het Amerikaanse Congres. Deze vier vrijheden vormen de basis van de Universele verklaring van de rechten van de mens. Ze zijn:

  • vrijheid van spreken en meningsuiting
  • vrijheid van elk persoon om god te aanbidden op zijn eigen manier
  • vrijwaring van gebrek
  • vrijwaring van vrees

De organisatie van deze conferentie is in handen van de Roosevelt Triangle, die bestaat uit het University College Roosevelt, de Roosevelt Stichting en het Roosevelt Study Center. Zij doen dit in samenwerking met de Human Rights Education Associates.

Eerder edities van deze conferentie waren in Australië, Zuid-Afrika, Polen, Taiwan en de Verenigde Staten. Het gemiddelde aantal deelnemers was rond de 300 deelnemers.

Kijk voor het programma en registreren op www.ihrec2015.org

Foto vlag van de provincie Zeeland

De aankondiging voor de IHREC 2015 staat in de e-mail nieuwsbrief Mensenrechteneducatie van september 2015. Ontvangt u die nog niet? Schrijft u zich dan nu in en krijg als eerste alle updates over mensenrechteneducatie.