Bezoek Servische Commissioner for the Protection of Equality en winnaars Journalism Award for Tolerance

- vr. 5 apr

Ondervoorzitter Jan-Peter Loof ontvangt 2 april de Servische Commissioner for the Protection of Equality en de winnaars van de Journalism Award for Tolerance in Den Haag. De prijs is een samenwerking van de Organization for Security and Co-operation in Europe (OSCE) Mission to Serbia en de Servische Commissioner. 

Met de prijs wil Brankica Janković, de Servische Commissioner for the Protection of Equality, ethische en non-discriminerende journalistiek aanmoedigen en media professionals stimuleren om met hun werk de bewustwording over thema’s als tolerantie en (on)gelijkheid in de samenleving te vergroten. “Tolerance and equality are core values of a well-functioning democracy,” zegt Jankovic, “and the role of the media in promoting those values is vital.”

Het bezoek van de winnaars aan Nederland en het College voor de Rechten van de Mens is onderdeel van de prijs. De groep bestaat uit de Servische Commissioner for the Protection of Equality, Brankica Janković, de twee winnende journalisten Danijela Šegan en Radmila Relić, vertegenwoordigers van de Commissioner’s Office en de OSCE Mission. 

Lees meer over de prijs en de winnaars: 

Lighting the spark of tolerance and equality in Serbia: winners of the Journalism Award for Tolerance tell stories that need to be told