Collegelid Marjolein van Swaanenburg-van Roosmalen op werkbezoek bij Dedicon

Dedicon is een organisatie die zich inzet om informatie leesbaar, zichtbaar, hoorbaar of voelbaar te maken voor mensen met een leesbeperking.

Het College is toezichthouder op het VN-verdrag voor de rechten van personen met een handicap (VN-verdrag handicap) dat in Nederland geldt. Marjolein Swaanenburg - van Roosmalen houdt zich hier als Collegelid mee bezig.

Bij Dedicon gaat ze in gesprek met onder andere directeur Maarten Verboom over het werk van Dedicon. Ook krijgt het Collegelid een rondleiding om op die manier een kijkje in de keuken te krijgen.

Dedicon ontwikkelt vormen van ‘anders lezen’. Dedicon maakt braille, audio,  voelbare plattegronden en tekeningen, converteert niet-toegankelijke informatie naar toegankelijke informatie en geeft voorlichting en advies. Op die manier draagt de organisatie bij om informatie op een toegankelijke manier aan te bieden, onder andere bij scholen, bibliotheken en gemeenten.

Het College bracht vorige maand een monitor uit waarin staat in hoeverre goederen en diensten toegankelijk zijn voor mensen met een beperking.

Lees meer