Congres 'Kleurrijk op de Werkvloer'

 ‘Kleurrijk op de werkvloer’ is het thema van het congres dat CNV Connectief op zaterdag 5 oktober 2019 organiseert. Voorzitter Adriana van Dooijeweert opent het congres en trainer Nacha Rakraki geeft een workshop.

“Iedereen heeft recht op een baan, maar anno 2019 is dat nog altijd niet vanzelfsprekend voor veel mensen. Denk aan mensen met een migratieachtergrond, ouderen of zwangeren. Er is nog een wereld te winnen om het hardnekkig probleem van discriminatie op de arbeidsmarkt tegen te gaan.” Stelt voorzitter Adriana van Dooijeweert, die het congres opent.

Bezoekers van de werksessie kunnen ook themawerkgroepen volgen. Een van deze groepen wordt gegeven door Nacha Rakraki, jurist en trainer bij het College voor de Rechten van de Mens. Het onderwerp van haar workshop is: ‘vooroordelen en ongelijke kansen belemmeren talent’.

Aan bod komt hoe vooroordelen bij de werving en selectie op de werkvloer kunnen leiden tot ongelijke kansen. Vragen als ‘waar lopen bepaalde groepen jongeren tegenaan als zij op zoek gaan naar een stage?’ en ‘welke verantwoordelijkheden hebben stagebedrijven volgens de Algemene Wet Gelijke Behandeling?’ komen aan bod tijdens de workshop.