Finale MensenrechtenMens 2020

- do. 10 dec

De titel MensenrechtenMens gaat dit jaar naar een persoon of organisatie die zich inzet voor het stemrecht van jongeren.

Veel jongeren voelen zich betrokken bij de maatschappij. Zeker de laatste tijd zien we dat volop in het nieuws. Helaas blijkt uit onderzoek dat jongeren niet automatisch gaan stemmen zodra ze meerderjarig worden. Ook pakken ze dit later niet op als ze de eerste keer niet stemmen. Daardoor wordt hun stem minder gehoord. Het thema van dit jaar is daarom het stemrecht van jongeren.

Op de Internationale Dag van de Mensenrechten op donderdag 10 december om 14.00 – 15.30 reiken we deze felbegeerde titel uit. Het is dan 71 jaar geleden dat de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens werd aangenomen. Wil je bij de online uitreiking zijn van MensenrechtenMens 2020? Bekijk de finale via deze link. 

Het College voor de Rechten van de Mens zet zich in voor mensenrechten in Nederland. De titel MensenrechtenMens reiken we jaarlijks uit aan mensen of organisaties die zich, soms zonder het zelf zo te benoemen, inzetten voor mensenrechten.


Onderwerpen

stemrecht