Internationale Dag van de Rechten van de Mens

- vr. 6 jul

Leden van het College voor de Rechten van de Mens geven op 10 december op verschillende plaatsen lezingen rondom mensenrechten. Voorzitter Adriana van Dooijeweert geeft op 10 december in het Bronovo ziekenhuis in  Den Haag, een lezing tijdens een bijeenkomst van verschillende Soroptimistclubs uit de regio. Soroptimisten zetten zich in voor de bevordering van mensenrechten en de positieverbetering van vrouwen en meisjes. De lezing gaat over gelijke behandeling – de motor van de mensenrechten.

In Alkmaar neemt collegelid Carina van Eck deel aan een groepsinterview in Theater de Vest, georganiseerd door Art.1 Bureau Discriminatiezaken Noord-Holland Noord. De inloop is vanaf 15.00 uur en de toegang is gratis. Aansluitend organiseert het Bureau samen met een aantal maatschappelijke organisaties een fakkeltocht om stil te staan bij de mensenrechten in Alkmaar, Nederland en de wereld.

Het Vredesplatform organiseert de bijeenkomst ‘Mensenrechten onder druk’ in Montfoort. Collegelid Stans Goudsmit geeft een lezing over mensenrechten in Nederland en haar visie op het thema ‘Mensenrechten onder Druk’. Ook de rechten van mensen met een beperking komen hier aan bod. Vanaf 19.15 uur is iedereen welkom in Montfoort, aan het A C Muskeijnplantsoen 27.