Lancering Nationaal Actieplan Mensenrechten

- do. 12 dec

De voorzitter van het College voor de Rechten van de Mens, Adriana van Dooijeweert, spreekt bij de lancering van het nieuwe Nationaal Actieplan Mensenrechten tijdens het Symposium Mensenrechten over de toegankelijkheid van voorzieningen.

Bij de lancering van het tweede Nationaal Actieplan Mensenrechten verkent de voorzitter van het College de verschillende kanten van thema toegankelijkheid van publieke voorzieningen. Van Dooijeweert spreekt ook over mensenrechten in de praktijk en de functie van het Actieplan. Het monitoren de toegankelijkheid van publieke voorzieningen is iets waar het College ook in zijn eigen rapportages opvolging aan zal geven. Andere sprekers zijn Frank van der Schee (straatadvocaat) en Roel de Lange (hoogleraar staatsrecht Erasmus Universiteit Rotterdam).

Tijdens het symposium lanceert Raymond Knops, minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, het Nationaal Actieplan Mensenrechten. Dit plan schetst hoe het kabinet de toegankelijkheid van publieke voorzieningen bevordert vanuit een mensenrechtenperspectief.