Lezing voorzitter Adriana van Dooijeweert, voorafgaand aan Bachs Weihnachtsoratorium door La Petite Bande

10 december is het precies 70 jaar geleden dat de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens is aangenomen. Ter ere van deze gelegenheid geeft Adriana van Dooijeweert, voorzitter van het College voor de Rechten van de Mens voorafgaand aan het Weihnachtsoratorium van Bach in het Concertgebouw een lezing over het belang van mensenrechten.

Het zeventigjarig bestaan van de Verklaring is het vieren waard. Veel is intussen bereikt. Maar het is ook een moment om stil te staan bij de mensen voor wie deze rechten nog niet vanzelfsprekend zijn. Zoals gezinnen die in armoede leven en voor wie de bestaanszekerheid niet gegarandeerd is. Of de ruim 12.000 jongeren in Nederland die dak- of thuisloos zijn en die geen veilige plek hebben om een toekomst op te bouwen.

Muziek verbindt en spreekt een universele taal.

Het College voor de Rechten van de Mens benadrukt graag het belang van mensenrechten, niet in abstracte noties, maar als kernwaarden in het eigen dagelijks leven. Bijvoorbeeld in de omgang met een ander. Het College draagt deze missie op diverse manieren uit. Zo ook via muziek, dat mensen verbindt. En hoe kan dit toepasselijker dan met een uitvoering van het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach, hét Kerstconcert bij uitstek? Het concert vindt plaats op zaterdag 15 december, vanaf 20:15 uur in het Concertgebouw.

Kaarten voor het concert zijn nog beschikbaar. Gebruik de actiecode CM151218 voor toegang tot de lezing 70 jaar Mensenrechten door Collegevoorzitter Adriana van Dooijeweert. Vanaf 19.00 uur bent u welkom in de Julianafoyer in Het Koninklijk Concertgebouw (deuren open 18.45 uur). De lezing begint om 19.30 uur in de spiegelzaal.

Het College voor de Rechten van de Mens organiseert deze lezing in samenwerking met Fred Luiten Concertorganisatie.