Uitreiking MensenrechtenMens 2021

- vr. 10 dec

Het College zoekt denkers of doeners met een effectieve aanpak voor het bestrijden en uitbannen van racisme in Nederland. Wie verdient de titel MensenrechtenMens 2021?

Op 10 december - de Internationale Dag van de Mensenrechten - staat de bescherming van mensenrechten centraal. Het College reikt op die dag tijdens een feestelijk evenement voor de vierde keer de titel MensenrechtenMens uit. Het thema van dit jaar is het verbod op racisme.

De uitreiking is toegankelijk voor iedereen. Je kunt zowel fysiek als online bij het evenement aanwezig zijn. De inschrijving en het programma worden zo snel mogelijk bekend gemaakt. Uiteraard wordt rekening gehouden met de dan geldende coronamaatregelen.

Wie wordt MensenrechtenMens 2021?

Gelukkig zijn er veel mensen die zich sterk maken voor mensenrechten. Elk jaar worden voortrekkers in de schijnwerpers gezet. Wie is scherp op het signaleren van racisme, levert een positieve bijdrage aan oplossingen en maakt zichtbaar waar kansen liggen voor verandering?

Iedereen kan het worden. Je kan jezelf nomineren, maar ook een vriend(in), collega of organisatie die zich inzet voor dit thema. Bijvoorbeeld als gangmaker van een beweging in de samenleving, door een voorlichtingscampagne op sociale media of een leerzame les op school. Zo creatief als je het kunt bedenken.

Eerder won Laura van de Beek voor het bevorderen van het stemrecht van jongeren (2020), Fairspace voor het tegengaan van straatintimidatie (2019) en Edo Paardekooper voor zijn strijd tegen dakloosheid (2018).


Onderwerpen

racisme