College voor professionals

Sfeerbeeld van diverse mensen die een station uit komen lopen

We willen allemaal dat onze mensenrechten in Nederland goed zijn beschermd. Hier zijn we samen verantwoordelijk voor. Als professional bij de overheid, in het onderwijs of in de zorg. Maar ook als ondernemer of vanuit jouw rol binnen het bedrijfsleven.

Mensenrechten in je werk

Als professional krijg je in je werk wel eens met mensenrechten te maken. Bijvoorbeeld als je verantwoordelijk bent voor het aannemen van personeel of als je bij de politie werkt of journalist bent. Maar ook beleidsmakers spelen een belangrijke rol voor de mensenrechten in Nederland. Het is begrijpelijk dat je in je werk niet dagelijks aan mensenrechten denkt. De wetten en afspraken zijn veelomvattend. We zijn wel verplicht ons eraan te houden. Het College heeft veel kennis in huis om hier samen met jou mee aan de slag te gaan.

Advies en informatie

Als je in jouw organisatie of bij het maken van beleid tegen zaken aanloopt die met mensenrechten of discriminatie te maken hebben, kan je bij het College terecht voor informatie en advies.

Oordeel van eigen handelen

We kunnen ook een onderzoek doen naar gelijke behandeling binnen jouw bedrijf of organisatie. Je krijgt dan van ons een Oordeel van eigen handelen. Dit rapport geeft concrete aanwijzingen om het beleid aan te scherpen voor het voorkomen van discriminatie.

Trainingen over mensenrechten

Je komt mensenrechten vaak tegen in je werk of in je persoonlijk leven zonder dat je je hiervan bewust bent. Vooral in je werk kan het behulpzaam zijn om te weten hoe het precies zit. Wij bieden verschillende trainingen over mensenrechten.

Sfeerbeeld van lezende studenten bij tekst over trainingen over mensenrechten

Trainingen over mensenrechten

Bekijk hier onze trainingen

Mensenrechten op school

Het is belangrijk om niet alleen in de klas, maar ook schoolbreed aandacht te geven aan mensen- en kinderrechten. Een school die vanuit mensenrechten denkt en werkt, kan een samenhangende visie en aanpak formuleren. Wij helpen onderwijsinstellingen hieraan invulling te geven met de toolbox mensenrechten voor primair en voortgezet onderwijs.

Mensenrechten inspireren

Vaak denken we bij mensenrechten aan landen die heel ver weg zijn. Maar ook in Nederland gaan er zaken mis en kunnen we nog veel verbeteren. Er is dus veel te vertellen over de mensenrechtensituatie in Nederland. Onze medewerkers en collegeleden hebben veel kennis waar ze een boeiende lezing over kunnen geven tijdens jouw evenement of samenkomst.

Neem contact op

Wil je met ons samenwerken, zoek je een inspirerende spreker of heb je een vraag over mensenrechten binnen je werk of beleid? Neem dan contact met ons op.

Wil je iets kwijt over dit onderwerp?