Leden klankbordgroep VN-verdrag handicap

Het College houdt toezicht op de uitvoering van het VN-verdrag handicap met betrokkenheid van mensen met een beperking en hun organisaties (artikel 33, tweede en derde lid, VN-verdrag handicap). De klankbordgroep VN-verdrag handicap van het College helpt het College daarbij en bestaat momenteel uit zeven leden.

Portretfoto van Anita

Anita Hubner

Anita Hubner is psycholoog. Toen ze 21 was kreeg ze een psychose. Haar psychiater zei dat ze nooit meer kon afstuderen of werken. Daar legde ze zich niet bij neer. Ze studeerde af en werkte jarenlang als psycholoog in de geestelijke gezondheidszorg. Sinds 2016 heeft ze haar eigen bedrijf. Ze is adviseur en auteur en geeft lezingen en trainingen in binnen- en buitenland. 

 

Lees meer
Portretfoto van Eelco

Eelco Hosman

Eelco Hosman is ervaringsdeskundige bij de LFB. De LFB is een landelijke belangenvereniging voor en door mensen met een verstandelijke beperking. Hier vindt hij het leuk om met beleid en nieuwtjes bezig te zijn. Eelco is geboren met Retinitis Pigmentosa en werd in de loop van zijn leven blind. Hij ziet alleen nog licht en donker.

Lees meer

Eliane Baudet

Eliane Baudet is oprichter van New Pack. New Pack helpt organisaties met inclusie- en toegankelijkheidsvraagstukken door middel van advies en praktische ondersteuning bij de realisatie daarvan. Dit doen zij veelal voor gemeenten, culturele instellingen en festivals. 

Lees meer
Portretfoto Esther

Esther Verstraaten

Esther Verstraaten is getrouwd en woont in Overveen. Na een opleiding Sociale Zekerheidskunde is ze het HR werkveld ingegaan. Inmiddels heeft ze ruim 20 jaar ervaring op dat vlak. De afgelopen zeven jaar heeft Esther zich toegelegd op Diversiteit en Inclusie en in die hoedanigheid bij een grote verzekeraar het Inclusiebeleid opgezet en gecoördineerd.

Lees meer
Portretfoto Jeroen

Jeroen Eek

Jeroen Eek (1994) woont in Amsterdam en is sinds 2020 werkzaam voor de gemeente Leiden. Hier is hij beleidsondersteunende medewerker op verschillende onderwerpen. Voor zijn werk bij de gemeente Leiden heeft Jeroen de studie Bestuurskunde afgerond op de Hogeschool van Amsterdam.

Lees meer
Portretfoto Mirjam

Mirjam de Jonge

Mirjam de Jonge woont in Geldrop en werkt bij Archipel in Eindhoven op de communicatieafdeling. Als desktop publisher maakt zij onder andere posters en flyers. Mirjam heeft vanaf haar geboorte een lichamelijke beperking.

Lees meer
Logo van het College

Stan van Kesteren

Stan van Kesteren woont in Deventer en werkt als communicatieadviseur in het speciaal onderwijs. Eerder werkte hij aan projecten en personeelsbeleid rondom inclusief werkgeven. In 2012 maakte Stan de korte documentaire ‘Slechthorend. Nou en?!. 

Lees meer