Fokker Aerostructures discrimineert medewerker vanwege zwangerschap

20 februari 2013 - Laatste update 26 januari 2016

Fokker Aerostructures B.V. discrimineert een van haar medewerkers vanwege haar zwangerschap. Dit oordeelt het College voor de Rechten van de Mens in een zaak die de medewerkster had aangespannen.

Fokker Aerostructures discrimineert medewerker vanwege zwangerschap

Een medewerkster van Fokker Aerostructures, een bedrijf dat vliegtuigonderdelen ontwikkelt, vertelt haar leidinggevende in maart 2012 dat zij zwanger is, en wanneer zij is uitgerekend. Twee maanden hierna deelt haar werkgever haar mee dat haar contract niet met een jaar maar met slechts enkele maanden wordt verlengd, precies tot op de datum waarop haar zwangerschapsverlof ingaat. Zij krijgt geen nieuw contract aangeboden voor na haar verlof.

Een contractverlenging van vier en een halve maand in plaats van een jaar, komt volgens de werkneemster nooit voor bij dit bedrijf. Fokker Aerostructures heeft niet aangetoond dat het ook andere contractduren aanbiedt, bijvoorbeeld met een overzicht van de verschillende verlengingstermijnen.

Het College oordeelt daarom dat de zwangerschap van de werkneemster een rol heeft gespeeld bij het besluit het contract niet te verlengen. Het is in Nederland niet toegestaan om een contract niet te verlengen vanwege zwangerschap. Het bedrijf heeft de medewerkster dan ook gediscrimineerd.

Lees meer over deze zaak in de samenvatting en in het volledige oordeel.