Maatregelen door uitspraken College

13 november 2013 - Laatste update 26 januari 2016

Het College houdt nauwkeurig bij wat de effecten zijn van de oordelen en welke maatregelen worden genomen. Uit een evaluatie blijkt dat organisaties in de meeste gevallen tot actie overgaan als blijkt dat zij gediscrimineerd hebben, ruim 70%.

Maatregelen door uitspraken College

Onlangs oordeelde het College voor de Rechten van de Mens dat Monsterboard discrimineerde. Op de vacaturesite Monsterboard konden werkgevers gebruik maken van een keuzeveld met een maximum aantal jaren relevante werkervaring. Naar aanleiding van de uitspraak paste Monsterboard de vacaturesite aan. Het is nu niet meer mogelijk te selecteren op een maximaal aantal ervaringsjaren.

Monsterboard is niet de enige organisatie die maatregelen nam na een uitspraak van het College. Ook importeur en verkoper van relatiegeschenken en promotieartikelen Berendsohn International ondernam actie. Een junior verkoopadviseur klaagde over seksuele intimidatie door haar teamleider. Het College oordeelde dat er geen sprake was van seksuele intimidatie, maar wel van een onvoldoende discriminatievrije werkvloer. Inmiddels heeft Berendsohn een klachtenreglement om discriminatie en andere ongewenste gedragingen op de werkvloer te voorkomen.

In een derde zaak wilde een Poolse vrouw een huisje wilde huren bij huisjespark De Kurenpolder voor haar en haar partner. Het park weigerde na het zien van haar paspoort. Volgens het park wilde de vrouw het huisje doorverhuren aan Poolse medewerkers. Partijen hebben op basis van het oordeel de zaak geschikt met een bedrag van bijna 5000 euro.