Minister Leers lanceert App voor melding discriminatie

15 oktober 2012 - Laatste update 27 januari 2016

Minister Leers heeft afgelopen vrijdag een app gelanceerd voor het melden van discriminatie. De minister lanceerde de applicatie tijdens een bijeenkomst bij het College voor de Rechten van de Mens over de lage meldingsbereidheid van minderheden.

Minister Leers lanceert App voor melding discriminatie

De bijeenkomst is georganiseerd door het College voor de Rechten van de Mens, het Landelijk Overleg Minderheden en de Landelijke Brancheorganisatie van antidiscriminatiebureaus. Zij stellen vast dat de meldingsbereidheid bij discriminatie ondermeer achterblijft omdat men bang is voor negatieve reacties uit de werkomgeving. Zo zou de relatie met de leidinggevende kunnen verslechteren. Ook ziet men vaak af van het melden van discriminatie omdat er geen hard bewijs te leveren is. Verder is het soms onduidelijk wat er precies gemeld kan worden bij de verschillende instanties. Daarom presenteerden de antidiscriminatiebureaus, het Openbaar Ministerie, de politie en het College voor de Rechten van de Mens wat er verwacht mag worden bij het van melden van discriminatie.

Het melden van discriminatie is van groot belang. Alleen als discriminatie bekend is, kunnen verantwoordelijke instellingen er iets tegen doen. De app - geschikt voor IPhones en Android telefoons - is te downloaden voor:

Android en iOS