Nieuwe training helpt werkgevers bij werving mensen met beperking

7 mei 2018 - Laatste update 22 juni 2020

Het College voor de Rechten van de Mens en Ieder(in) slaan de handen ineen om werkgevers te ondersteunen bij het werven van werknemers met een beperking. Met de training 'Selecteren zonder beperking' bieden de organisaties een antwoord op de belemmeringen voor bedrijven om mensen uit deze groep aan te nemen. Onbewuste vooroordelen en onduidelijkheid over wetgeving vormen de grootste obstakels.

 

 

Veel werkgevers en HR-professionals verdwalen in het woud van wetten en regels voor de arbeidsparticipatie van mensen met een beperking. Daarnaast bestaan er nog veel onbewuste, onterechte vooroordelen over deze groep. Zo zouden zij werkgevers alleen maar extra tijd en geld kosten. Dit leidt tot een situatie met alleen maar verliezers. Mensen met een beperking hebben minder kans op een passende, betaalde baan en bedrijven lopen waardevolle werknemers mis.

In de training 'Selecteren zonder beperking' onderzoeken de deelnemers hun onbewuste denkbeelden. Ook krijgen zij een heldere uitleg van de relevante wetgeving en oefenen zij met praktische mogelijkheden om het HR-beleid inclusiever te maken. Het programma wordt op maat ontwikkeld op basis van de behoeften van het betreffende bedrijf. De training wordt verzorgd door een trainer van het College en een ervaringsdeskundige van Ieder(in).

Alles over de training 'Selecteren zonder beperking' en de aanmeldmogelijkheden