Selectie op sekse en leeftijd begrensd

17 september 2014 - Laatste update 27 januari 2016

Werkgevers zoeken vaak personeel met de juiste uitstraling en dat aansluit bij de doelgroep. De werkgever bepaalt zelf wie hij vervolgens wel en niet aanneemt. Toch stelt de Nederlandse wetgeving hier grenzen aan: discrimineren mag niet. Selectie op basis van leeftijd of geslacht komt regelmatig voor, maar is meestal niet toegestaan. Dit ondervond ook de Amsterdamse Juice en chocolatebar Lite & Dark.

Selectie op sekse en leeftijd begrensd

Lite & Dark vraagt in een advertentie naar vrouwen tussen de 20 en 25 jaar. Volgens Lite & Dark werken mannen minder netjes, hygiƫnisch en servicegericht dan vrouwen. De wet staat het uitsluiten van mannen op basis van dit soort argumenten niet toe. De leeftijdseis is volgens Lite & Dark nodig omdat zij een jong, fris, snel en gezond concept wil neerzetten. De uitstraling van het personeel moet daarom ook jong, fris, snel en gezond te zijn. Wel geeft Lite & Dark aan dat de uitstraling belangrijker is dan leeftijd. Daarmee erkent de Juice en chocolatebar zelf dat de leeftijdsgrens niet noodzakelijk is.

Het College voor de Rechten van de Mens oordeelt dan ook dat de vacaturetekst van Lite & Dark discrimineert door te vragen naar vrouwen tussen de 20 en 25 jaar.

Lees de samenvatting en het oordeel (2014-111)