VNU Vacature Media discrimineert oudere sollicitanten

7 april 2014 - Laatste update 26 januari 2016

Studenten kunnen van elke leeftijd zijn, maar het grootste gedeelte is nog jong. Daarom ziet het College het als discriminatie dat Nationalevacaturebank.nl werkgevers de mogelijkheid biedt om bij carrièreniveau ‘student’ aan de vinken bij hun zoektocht naar personeel. Oudere werkzoekenden vissen zo al gauw achter het net bij hun sollicitaties.

VNU Vacature Media discrimineert oudere sollicitanten

VNU Vacature Media B.V. beheert de website Nationalevacaturebank.nl. Werkgevers kunnen er een vacature zetten en werknemers hun cv. Het bedrijf biedt werkgevers de mogelijkheid om bij het onderdeel 'carrièreniveau' het vakje 'student' te kiezen. Een antidiscriminatiebureau heeft het College gevraagd om te beoordelen of het bedrijf hiermee verboden onderscheid op grond van leeftijd maakt.

Als zijn oordeel spreekt het College voor de Rechten van de Mens uit dat VNU Vacature Media B.V. verboden onderscheid op grond van leeftijd maakt bij de arbeidsbemiddeling. Ook is het College van oordeel dat VNU door werkgevers de mogelijkheid te geven bij carrièreniveau 'student' te kiezen, werkgevers uitnodigt tot het maken van onderscheid.

Lees de samenvatting, bekijk het volledige oordeel (2014-41)