Stageopdracht Communicatie

Ben je geïnteresseerd in mensenrechten en vind je het leuk om bij een maatschappelijk relevante organisatie ervaring op te doen? Het College voor de Rechten van de Mens biedt een interessante stage waarbij je midden in de maatschappelijke en politieke discussie staat.

De organisatie

Het College voor de Rechten van de Mens heeft de belangrijke taak om mensenrechten onder de aandacht te brengen en te houden bij alle Nederlanders en om de bescherming en de naleving van die rechten in Nederland te bevorderen. Als onafhankelijk mensenrechteninstituut zet het College zich in om de bewustwording van de mensenrechten te vergroten. Het College richt zich op burgers, overheidsorganisaties, maatschappelijke organisaties, de politiek en kwetsbare groepen wiens stem anders niet wordt gehoord. Dit doet hij onder andere door voorlichting, onderzoek en advies en het geven van individuele oordelen in discriminatiezaken.

Het College hecht er veel waarde aan om een divers samengestelde organisatie te zijn, in de zin dat er spreiding is van maatschappelijke/culturele/ levensbeschouwelijke achtergronden, deskundigheid en disciplines. Dat betekent dat er veel ruimte is voor individuele verschillen tussen mensen. Het College stimuleert zijn medewerkers om in verschillende netwerken te participeren zodat zij hun blik verruimen en voeling hebben met diverse groepen in de samenleving.

De werkzaamheden

Ben jij die enthousiaste stagiair (m/v) die ons communicatie en externe betrekkingenteam komt versterken? Het gaat om een meewerkstage. Je kijkt en leert mee met alle dagelijkse communicatieactiviteiten van het College. Denk aan het zoeken naar nieuwshaakjes, het schrijven van berichten voor de website en monitoring van de zichtbaarheid van het College in de online en offline media. Ook help je ons mee om onze online communicatie nog beter te maken. Daarnaast adviseer je het team door het krachtenveld op de diverse dossiers in kaart te brengen. Dit doe je vaak samen met de stagiair externe betrekkingen. Uiteraard is het ook mogelijk om een onderzoek te doen als dat voor je opleiding vereist is.

Je overige taken en werkzaamheden zijn:

  • Berichten schrijven voor de website
  • Meedenken over de inzet van social media
  • Bedenken en uitvoeren van online acties
  • Ondersteuning op evenementen
  • Monitoring media

Wie zoeken wij?

Het College voor de Rechten van de Mens zoekt een enthousiaste en positieve denker en doener. Je bent:

  • praktisch;
  • meedenkend;
  • zelfstandig;
  • en leergierig.

Verder ben je een organisatietalent en beschik je over goede mondelinge- en schriftelijke communicatieve vaardigheden. Je bent geïnteresseerd in mensenrechten.

Praktisch

Aantal uren per week: 32-40 uur

Duur: 4-6 maanden

Start: september 2017

Relevante opleidingen: communicatie, eventmanagement

Niveau: HBO/WO

Overig

Om bij het College stage te kunnen lopen moet je zijn ingeschreven bij een onderwijsinstelling. Het College biedt geen stages aan afgestudeerden.

Voor meer informatie over de stage opdracht kun je contact opnemen met Marysha Molthoff, coördinator communicatie & externe betrekkingen. Meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je opvragen bij Joyce van Dijk-Nieuwenbroek, P&O functionaris of Leonie Landzaat, medewerker P&O. Allen zijn bereikbaar op telefoonnummer 030-8883888.

Solliciteren kan via sollicitatie@mensenrechten.nl. Solliciteren kan tot en met 30 juni 2017. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 10 juli.Wil je iets kwijt over dit onderwerp?