Studeren

Ongelijke behandeling door psyschische kwetsbaarheid

Veel mensen ondervinden in hun studie of werksituatie hinder door hun psychische kwetsbaarheid. Dit kan leiden tot een flinke studievertraging en in sommige gevallen zelfs tot bijvoorbeeld een Bindend Afwijzend Studie Advies (BAS) van de opleiding. Het College van de Rechten van de Mens richt zich onder andere op het bespreekbaar maken van diverse psychische kwetsbaarheden. Waar stigma’s overheersen en ongelijke behandeling plaatsvindt, is dit voor mensen die hier zelf te maken mee hebben niet altijd makkelijk.

Veel mensen met een psychische kwetsbaarheid geven aan op de arbeidsmarkt ervaring te hebben met ongelijke behandeling door hun situatie.

Wist je dat dit bij de wet verboden is? Mensen met een psychische kwetsbaarheid hebben recht op gelijke behandeling, zo stelt de Algemene wet gelijke behandeling. Maak jij een soortgelijke situatie mee, of zie je iemand in jouw omgeving die door zijn/haar psychische toestand tegen problemen aanloopt? Maak het bespreekbaar en deel op deze pagina jouw ervaring bij het College voor de Rechten van de Mens.

Deel bericht