Studeren

Studeren

Patrick ondervindt veel hinder door zijn psychische kwetsbaarheid

Helaas heb je het juiste antwoord gekozen! Patrick heeft last van depressies en angststoornissen waardoor hij veel lessen heeft gemist. Mogelijk krijgt hij een Bindend Afwijzend Studie Advies (BAS) van zijn docent. Door deze psychische problemen heeft hij ook vaak last van andere klachten zoals slaapproblemen, oververmoeidheid, en concentratieproblemen. Zijn psychische situatie zorgt ervoor dat hij niet goed kan praten over zijn gemoedstoestand en hij ervaart het als zeer moeilijk om bezwaar te maken tegen een Bindend Afwijzend Advies. Net als veel anderen ondervindt Patrick in de studie of werksituatie hinder door zijn psychische kwetsbaarheid.

Het lijkt een grijs gebied, maar er is hier sprake van ongelijke behandeling. Ook Patrick heeft recht op een studie en een studiemethode die bij zijn situatie past. Veel mensen met een psychische kwetsbaarheid geven aan op de arbeidsmarkt ervaring te hebben met ongelijke behandeling door hun situatie.

Wist je dat dit bij de wet verboden is? Mensen met een psychische kwetsbaarheid hebben recht op gelijke behandeling, zo stelt de Algemene wet gelijke behandeling. Maak jij een soortgelijke situatie mee, of zie je iemand in jouw omgeving die door zijn/haar psychische toestand tegen problemen aanloopt? Maak het bespreekbaar en deel op deze pagina jouw ervaring bij het College voor de Rechten van de Mens.

Deel bericht