Zitting 18 juni - Klacht over handicap/chronische ziekte

Een vrouw met een erfelijke bindweefselafwijking wilde stage lopen bij een bedrijf. In verband met haar ziekte heeft ze extra pauzes en afwisseling van werkzaamheden nodig. Dit was volgens het stagebedrijf niet mogelijk, omdat de grotendeels zware werkzaamheden met name bij klanten worden uitgevoerd en er een strakke planning was afgesproken. Het was volgens het stagebedrijf niet mogelijk om aanpassingen te doen aan de werkzaamheden of planning. De vrouw is daarom afgewezen voor de stage.

Op zitting krijgen partijen gelegenheid om hun kant van het verhaal te vertellen. Uiterlijk acht weken hierna doet het College uitspraak.

Wilt u aanwezig zijn? Meldt u zich dan uiterlijk 1 werkdag voor de zitting aan via info@mensenrechten.nl. Reservering van de beschikbare stoelen geschiedt op volgorde van aanmelding. Als de maximale capaciteit van de zittingszaal (40 personen) is bereikt kunnen we u helaas geen toegang tot het College verlenen. Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen naar telefoon 030 - 888 3 888.

  • Locatie: College voor de Rechten van de Mens, Kleinesingel 1-3, 3572CG Utrecht.
  • Aanvang: 13.00u, gemiddelde duur is een uur.
  • Routebeschrijving naar het College.