Zitting 22 juli - Klacht over handicap/chronische ziekte

Een vrouw vindt dat een bedrijf haar heeft gediscrimineerd door de stage te beëindigen nadat zij op uw haar eerste werkdag vertelde dat zij aan epilepsie lijdt. Het bedrijf betwist dat zij heeft gediscrimineerd. De vrouw werkt met jonge kinderen en haar epilepsie is daarom gevaarlijk. Het bedrijf verwijt de vrouw ook dat zij dit niet tijdens de sollicitatie heeft verteld.

Op zitting krijgen partijen gelegenheid om hun kant van het verhaal te vertellen. Uiterlijk acht weken hierna doet het College uitspraak.

Wil je aanwezig zijn? Er is vanwege de coronamaatregelen maar beperkt plek in de zittingszaal. Je kunt je aanmelden via info@mensenrechten.nl. Reservering van de beschikbare stoelen geschiedt op volgorde van aanmelding, maar om de openbaarheid van zittingen te garanderen wordt aan leden van de pers voorrang gegeven. Als de maximale capaciteit van de zittingszaal  is bereikt kunnen we je helaas geen toegang tot het College verlenen. Heb je nog vragen, dan kun je bellen naar telefoon 030 - 888 3 888.

  • Locatie: College voor de Rechten van de Mens, Kleinesingel 1-3, 3572CG Utrecht.
  • Aanvang: 13.00u, gemiddelde duur is een uur.
  • Routebeschrijving naar het College.