Zitting 4 mei - Klacht over geslacht (10.30)

Een man solliciteert bij een werving- en selectiebedrijf naar de functie van lid van de Raad van Commissarissen. Op de functie wordt een voorkeursbeleid voor vrouwen gevoerd en het werving- en selectiebedrijf heeft de man afgewezen. De man klaagt over discriminatie op grond van geslacht en stelt dat het voorkeursbeleid voor deze functie niet gevoerd mag worden.

Op zitting krijgen partijen gelegenheid om hun kant van het verhaal te vertellen. Uiterlijk acht weken hierna doet het College uitspraak.

Wil je aanwezig zijn? Er is vanwege de coronamaatregelen maar beperkt plek in de zittingszaal. Je kunt je aanmelden via info@mensenrechten.nl . Reservering van de beschikbare stoelen geschiedt op volgorde van aanmelding, maar om de openbaarheid van zittingen te garanderen wordt aan leden van de pers voorrang gegeven. Als de maximale capaciteit van de zittingszaal  is bereikt kunnen we je helaas geen toegang tot het College verlenen. Heb je nog vragen, dan kun je bellen naar telefoon 030 - 888 3 888.