Zitting 9 november – Klacht over geslacht (13:00)

- di. 9 nov

Een vrouw klaagt over zwangerschapsdiscriminatie door een uitzendbureau en inlener. Zij zegt dat haar uitzendovereenkomst niet is verlengd omdat de inlening is beëindigd in verband met haar zwangerschap. Het uitzendbureau betwist dat sprake is geweest van discriminatie en voert aan dat het besluit van de inlener niets te maken had met de zwangerschap van de vrouw, maar met haar functioneren.

Op zitting krijgen partijen gelegenheid om hun kant van het verhaal te vertellen. Uiterlijk acht weken hierna doet het College uitspraak.

Wil je aanwezig zijn? Er is vanwege de coronamaatregelen maar beperkt plek in de zittingszaal. Je kunt je aanmelden via info@mensenrechten.nl . Reservering van de beschikbare stoelen geschiedt op volgorde van aanmelding, maar om de openbaarheid van zittingen te garanderen wordt aan leden van de pers voorrang gegeven. Als de maximale capaciteit van de zittingszaal  is bereikt kunnen we je helaas geen toegang tot het College verlenen. Heb je nog vragen, dan kun je bellen naar telefoon 030 - 888 3 888.