Inhoud van de training

Het College biedt de praktische en interactieve  training als pakket van vier modules, verdeeld over vier dagdelen. De modules worden ook  los van elkaar aangeboden of samengevoegd tot een verkorte training van een dagdeel of dag.

Informatie over de cursus

De training is bedoeld voor P&O-ers, recruiters (medewerkers van uitzendbureaus) en managers die regelmatig met werving- en selectieprocessen te maken hebben. Ook voor studenten HR of aanverwante opleidingen is de training geschikt. Er wordt veel met videofragmenten gewerkt en gebruik gemaakt van op uw selectieproces afgestemde voorbeelden. De cursus bestaat uit:

  • een PowerPoint presentatie met video’s, praktijkvoorbeelden, cartoons en opdrachten voor deelnemers
  • bijbehorende literatuurstudie ‘De juiste persoon op de juiste plaats’
  • een gastcollege of workshop. Dit kan op aanvraag bij uw instelling worden gegeven door het College.
     
Image removed.

Trainingsmateriaal

De vier dagdelen van de training bevatten ieder een interactieve onderwijsmodule. Iedere module wordt ook in een compactere vorm geboden, in een zogenaamde ’light versie’. Deze variant is bijvoorbeeld geschikt voor een gastcollege of workshop. De vier modules bestaan uit:

Deel

Aanmelden

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor je opleiding of organisatie voor het volgen van de training? Neem dan contact op met Claartje Thijs of Barbara Bos via:

1
Module 1 laat zien wat stereotypen zijn, waar ze vandaan komen, welke soorten er bestaan en hoe je onbewuste stereotypen kan achterhalen. Ga naar module
2
Module 2 behandelt het ontstaan, de werking, het voortbestaan en de veranderingsmogelijkheden van stereotypen. Ga naar module
3
Module 3 gaat in op de accuraatheid van stereotypen. Bevatten stereotypen altijd een kern van waarheid? Ga naar module
4
Module 4 schetst de wettelijke kaders en regelgeving op het gebied van gelijke behandeling. Ga naar module