Werken bij het College

Het College voor de Rechten van de Mens heeft de taak om mensenrechten onder de aandacht te brengen en te houden bij alle Nederlanders en om de bescherming en de naleving van die rechten in Nederland te bevorderen. Dit doen wij met een hecht team van medewerkers vanuit Utrecht.

Onafhankelijk mensenrechteninstituut

Wij zijn onafhankelijk en wij komen op voor mensenrechten en de gelijke behandeling in Nederland. In onze samenleving moet iedereen zich thuis kunnen voelen. Dit doen wij onder andere door voorlichting, onderzoek en advies en het geven van individuele oordelen in discriminatiezaken

Professionals

Bij het College werken ongeveer 50 betrokken professionals met zeer uiteenlopende expertises, zoals beleidsadviseurs, juristen, onderzoekers, communicatieadviseurs en (staf)medewerkers die zich bezighouden met ondersteunende taken of taken op het gebied van bedrijfsvoering. De werksfeer binnen het College is laagdrempelig en informeel.

Divers en inclusief 

Wij hechten er veel waarde aan om een divers samengestelde organisatie te zijn, in de zin dat onze organisatie bestaat uit mensen met verschillende achtergronden, kenmerken en voorkeuren. Ook vinden we het belangrijk dat al die verschillende collega’s worden gerespecteerd, erbij horen en dat hun talenten worden gezien en benut. Daarnaast stimuleren wij onze medewerkers om aan verschillende netwerken deel  te nemen, hun blik te verruimen en feeling te hebben met diverse groepen in de samenleving.

Toegankelijkheid

Wij zijn toezichthouder op het VN-verdrag Handicap en vinden het daarom van groot belang toegankelijk te zijn voor bezoekers en medewerkers met een beperking. Onder andere is ons kantoor volledig rolstoeltoegankelijk en voorzien van automatische deuren en liften. Maar ook voor andere beperkingen zijn er voorzieningen beschikbaar of staan wij ervoor open deze te treffen.

Vacatures bij het College

Wij zijn regelmatig opzoek naar nieuwe medewerkers. Hou onze website en social media in de gaten voor nieuwe vacatures.

Functie(s) bij het College

Werken voor het Rijk

Het College is een zelfstandig bestuursorgaan en valt onder het ministerie van Justitie en Veiligheid als beheerdepartement. Als je voor het College werkt, ben je rijksambtenaar en val je onder de arbeidsvoorwaarden van de Rijksoverheid. Dit betekent dat je naast het salaris en vakantiegeld kunt rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer (gedeeltelijk) betaald ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

Utrecht

Wij zijn gevestigd in een markant gebouw aan de Kleinesingel 1-3 vlakbij het centrum van Utrecht op 20 minuten loopafstand (10 minuten met de bus) vanaf Utrecht CS en vlakbij de grotere uitvalswegen. In de buurt zijn diverse winkels en eetgelegenheden en aan de overkant ligt het Griftpark.