Gemeente Tilburg staat hoofddoek niet toe

6 maart 2014 - Laatste update 27 januari 2016

De gemeente Tilburg discrimineert een vrouw vanwege haar godsdienst. Een vrouw gekleed in abaya, een wijdvallende jurk/mantel, en hoofddoek solliciteerde voor een stageplek. Na afloop van het sollicitatiegesprek ontving zij een e-mail van de gemeente waarin stond dat de kleding die zij droeg niet voldeed aan de ‘Gedragslijn representativiteit’. De vrouw is naar het College gestapt omdat ze gelooft dat ze is afgewezen vanwege het uitdragen van haar godsdienst.

Gemeente Tilburg staat hoofddoek niet toe

Volgens de gemeente is de vrouw niet afgewezen omdat haar kleding niet representatief was. Het dragen van een abaya is wel toegestaan, de echte reden voor het niet aannemen van de vrouw was de hoofddoek. Deze was volgens de gemeente te strak om het gezicht gewikkeld, waardoor een deel van het gezicht werd bedekt. Dit zou voor problemen zorgen bij de (non-verbale) communicatie met collega's.

Werkgevers mogen eisen stellen aan werknemers, om te zorgen voor een goede communicatie. Wel is een objectieve rechtvaardiging nodig voor de gestelde eisen. Het College oordeelt in dit geval dat er geen sprake was van een goede reden om de vrouw af te wijzen. De gemeente Tilburg heeft niet kunnen onderbouwen waarom de hoofddoek van de vrouw, die slechts haar voorhoofd en een deel van de wenkbrauwen bedekte, problemen zou kunnen veroorzaken in de communicatie met collega's.

Lees de samenvatting en het oordeel