VN-verdrag handicap: College organiseert rondetafelgesprekken over positie van jonge mensen met een arbeidsbeperking

20 december 2019 - Laatste update 10 augustus 2020

Voor onder meer jongeren met een beperking, belangenorganisaties voor mensen met een beperking, wetenschappers en beleidsmakers, organiseert het College voor de Rechten van de Mens in januari 2020 een serie rondetafelgesprekken.

Het College organiseert de gesprekken omdat het als toezichthouder op de naleving van het VN-verdrag handicap in Nederland in gesprek wil over signalen die het ontving en praktische handvatten wil bieden aan iedereen de betrokken is bij de uitvoering van het VN-verdrag handicap. 

Signalen ontvangen

Het College heeft veel signalen ontvangen over de positie van jonge mensen met een arbeidsbeperking. Daarbij gaat het vaak om (voornemens tot) complexe wetgevende maatregelen waarbij verschillende rechten en grondbeginselen uit het VN-verdrag handicap van toepassing kunnen zijn. 

Het College wil zich onder meer een beeld vormen over wat al deze maatregelen bij elkaar kunnen betekenen voor de rechten van jonge mensen met een (arbeids)beperking in het licht van het verdrag en handvatten bieden voor de praktijk. 

Mensen hebben reeds een uitnodiging ontvangen voor de gesprekken.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het College via: info@mensenrechten.nl of 030 - 888 38 88.