Campagnebeeld waarop een school te zien is met op het plein een lerares en enkele leerlingen die verschillende rechten vertegenwoordigen.
Toolbox Mensenrechten op School

Kant en klare werkvormen voor peuters tot en met 18-jarigen èn tools over hoe mensen- en kinderrechten in de hele school vorm kunnen krijgen.

Download nu gratis de Toolbox
Campagnebeeld met tekst Wie wordt mensenrechtenmens 2018 met op drie kanten van een kubus de afbeelding van Beau van Erven Dorens, Edo Paardekooper Overman en de straatdokters.
Wie wordt MensenrechtenMens 2018?

Beau van Erven Dorens, Edo Paardekoper Overman en de Straatdokters genomineerd voor MensenrechtenMens 2018

Wie is jouw MensenrechtenMens?
Sfeerbeeld van mensen die meedoen aan de Campagne Ik doe mee
Iedereen doet mee

1 op de 8 Nederlanders heeft een beperking. Samen zorgen we ervoor dat iedereen gewoon meedoet. Doe jij ook mee?

Laat hier zien dat jij ook meedoet
Weerspiegeling in deur van kantoor van het College voor de Rechten van de Mens van een voorbijganger en auto

Oordelen van het College

Het College ziet toe op de gelijkebehandelingswetgeving en in individuele gevallen oordeelt hij of iemand gediscrimineerd is op het werk, in het onderwijs of als consument. Deze oordelen zijn terug te vinden in een compleet overzicht op onze website en specifiek te filteren op wet, datum, discriminatiegrond en meer.

Bekijk alle oordelen
Sfeerbeeld illustratie van staande vrouw met een open laptop in haar hand

Trainingen Mensenrechten

Je komt mensenrechten vaak tegen in je werk of in je persoonlijk leven zonder dat je je hiervan bewust bent. Vooral in je werk kan het behulpzaam zijn om te weten hoe het precies zit. Wij bieden verschillende trainingen over mensenrechten voor professionals.

 
Lees meer
Sfeerbeeld illustratie van medewerker met headset en laptop

College voor jou

Bij het College voor de Rechten van de Mens kun je terecht met vragen over discriminatie en andere mensenrechten in Nederland. Je kunt misstanden melden en je kunt je discriminatieklacht voorleggen. Ook geven we advies en denken we mee over wat je nog meer kunt doen. 

Lees meer
Sfeerbeeld illustratie van vrouw die aan andere vrouw een schoolbord laat zien

Discriminatie uitgelegd

Niemand wil gediscrimineerd worden. En niemand wil ervan beschuldigd worden. Discriminatie ligt erg gevoelig. Toch komt discriminatie overal voor in Nederland. Het lastige is dat iedereen discriminatie anders ervaart. Wat jij als grap bedoelt, kan voor een ander kwetsend zijn. Bij discriminatie gaat het om het gevolg, niet de intentie. Het is belangrijk discriminatie te herkennen en aan te pakken.

Lees meer