Grafische afbeelding van een man die voor een stemhokje staat dat alleen via een ladder te bereiken is. Daarbij staat de tekst: Iedereen moet kunnen stemmen.
Meldpunt Onbeperkt Stemmen

Heb je een beperking en wil je stemmen? Deel je ervaringen met de toegankelijkheid van de verkiezingen.

Deel je ervaringen via het meldformulier
Campagnebeeld waarop een school te zien is met op het plein een lerares en enkele leerlingen die verschillende rechten vertegenwoordigen.
Toolbox Mensenrechten op School

Kant-en-klare werkvormen voor leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs en tools om mensen- en kinderrechten in de hele school vorm te geven.

Download nu gratis de Toolbox
Laatste nieuws

Tussentijdse resultaten Meldpunt Onbeperkt Stemmen

16 mei 2019

Het College voor de Rechten van de Mens heeft via het Meldpunt Onbeperkt Stemmen 188 meldingen ontvangen over de toegankelijkheid van de Provinciale Statenverkiezingen in maart 2019. De meeste gaan over problemen bij de hulpverlening in het stemhokje en de fysieke toegankelijkheid van stembureaus. Het meldpunt is ook geopend rond de Europese Parlementsverkiezingen op 23 mei. Mensen met een beperking kunnen hun ervaringen delen op mensenrechten.nl/stemmen.

Lees meer
Weerspiegeling in deur van kantoor van het College voor de Rechten van de Mens van een voorbijganger en auto

Oordelen van het College

Het College ziet toe op de gelijkebehandelingswetgeving en in individuele gevallen oordeelt hij of iemand gediscrimineerd is op het werk, in het onderwijs of als consument. Deze oordelen zijn terug te vinden in een compleet overzicht op onze website en specifiek te filteren op wet, datum, discriminatiegrond en meer.

Bekijk alle oordelen
Sfeerbeeld illustratie van staande vrouw met een open laptop in haar hand

Trainingen Mensenrechten

Je komt mensenrechten vaak tegen in je werk of in je persoonlijk leven zonder dat je je hiervan bewust bent. Vooral in je werk kan het behulpzaam zijn om te weten hoe het precies zit. Wij bieden verschillende trainingen over mensenrechten voor professionals.

 
Lees meer
Sfeerbeeld illustratie van medewerker met headset en laptop

College voor jou

Bij het College voor de Rechten van de Mens kun je terecht met vragen over discriminatie en andere mensenrechten in Nederland. Je kunt misstanden melden en je kunt je discriminatieklacht voorleggen. Ook geven we advies en denken we mee over wat je nog meer kunt doen. 

Lees meer
Sfeerbeeld illustratie van vrouw die aan andere vrouw een schoolbord laat zien

Discriminatie uitgelegd

Niemand wil gediscrimineerd worden. En niemand wil ervan beschuldigd worden. Discriminatie ligt erg gevoelig. Toch komt discriminatie overal voor in Nederland. Het lastige is dat iedereen discriminatie anders ervaart. Wat jij als grap bedoelt, kan voor een ander kwetsend zijn. Bij discriminatie gaat het om het gevolg, niet de intentie. Het is belangrijk discriminatie te herkennen en aan te pakken.

Lees meer