Sfeerbeeld studenten wachten op een bank
Training Selecteren zonder Vooroordelen

Als werkgever wil je de beste kandidaat voor een functie vinden. Bij de werving en selectie kijk je daarom kritisch naar de mensen die je spreekt. Hoe zorg je ervoor dat bewuste of onbewuste vooroordelen geen rol spelen?

Training selecteren zonder vooroordelen
Sfeerbeeld van mensen die meedoen aan de Campagne Ik doe mee
Iedereen doet mee

1 op de 8 Nederlanders heeft een beperking. Samen zorgen we ervoor dat iedereen gewoon meedoet. Doe jij ook mee?

Laat hier zien dat jij ook meedoet
Sfeerbeeld illustratie van vrouw die aan andere vrouw een schoolbord laat zien

Discriminatie uitgelegd

Niemand wil gediscrimineerd worden. En niemand wil ervan beschuldigd worden. Discriminatie ligt erg gevoelig. Toch komt discriminatie overal voor in Nederland. Het lastige is dat iedereen discriminatie anders ervaart. Wat jij als grap bedoelt, kan voor een ander kwetsend zijn. Bij discriminatie gaat het om het gevolg, niet de intentie. Het is belangrijk discriminatie te herkennen en aan te pakken.

Lees meer
Sfeerbeeld illustratie van staande vrouw met een open laptop in haar hand

Trainingen Mensenrechten

Je komt mensenrechten vaak tegen in je werk of in je persoonlijk leven zonder dat je je hiervan bewust bent. Vooral in je werk kan het behulpzaam zijn om te weten hoe het precies zit. Wij bieden verschillende trainingen over mensenrechten voor professionals.

 
Lees meer
Sfeerbeeld illustratie van medewerker met headset en laptop

College voor jou

Bij het College voor de Rechten van de Mens kun je terecht met vragen over discriminatie en andere mensenrechten in Nederland. Je kunt misstanden melden en je kunt je discriminatieklacht voorleggen. Ook geven we advies en denken we mee over wat je nog meer kunt doen. 

Lees meer